Injection Agents
These are quality additives for the production of brines for injection or tumbling into whole cuts or smaller pieces of muscle, usually from pork or poultry (chicken and turkey).
The brine is used primarily for seasoning and to compensate for cooking loss or to improve the structure of the meat products. In special cases, especially in the export sector, an increase in yield and thus a cost-effective end product can be achieved by incorporating the brine. The brine composition is differentiated according to whether cured, reddened products are to be produced or whether "gray" products, such as roast cuts, are to be produced.
In addition to a desired reduction in cooking losses, the brine ensures improved color development and color retention and also a good taste and optimized shelf life of the end products.
Filter
Service Hotline
Lay Gewürze GmbH
Würz- & Lebensmitteltechnologie
Im Oberen Weidig 2
D-98631 Grabfeld
Würz- & Lebensmitteltechnologie
Im Oberen Weidig 2
D-98631 Grabfeld
Mo. - Fr.: 07:30-16:30 Uhr
+49 36944 521 486
+49 36944 521 300
Abpackung:
12 kg
Productnr.:
551701
Spritzmittel für die Herstellung von Bio-SchinkenAussehen/
Charaktergelbliche FlüssigkeitAnwendung/
g je kg60 g je Liter LakeArtikel-Status
No prices for category and customer group Details
Abpackung:
25 kg
,
2 kg
Productnr.:
170381
Aktuell in Bearbeitung
No prices for category and customer group Details
Abpackung:
20 kg
,
1 kg
Productnr.:
17064
Spritzmittel mit Farb- und Geschmacksstabilisator für KochschinkenAussehen/
Charakterhellgelb bis weißAnwendung/
g je kg30 g in 1 Ltr. Nitritpökelsalz-Lake einrühren und lösen.Artikel-Status
No prices for category and customer group Details
Abpackung:
1 kg
,
25 kg
Productnr.:
17080
-Aussehen/
Charakter-Anwendung/
g je kg-Artikel-Status
No prices for category and customer group Details
Abpackung:
2 kg
,
25 kg
Productnr.:
170182
-Aussehen/
Charakter-Anwendung/
g je kg-Artikel-Status
No prices for category and customer group Details
Abpackung:
30 kg
,
7 kg
,
3 kg
Productnr.:
18067
-Aussehen/
Charakter-Anwendung/
g je kg-Artikel-Status
No prices for category and customer group Details
Abpackung:
25 kg
,
7 kg
Productnr.:
180172
Flüssiges Spritzmittel für alle KochpökelwarenAussehen/
Charaktergelblich mit einem leichten GrünstichAnwendung/
g je kg50 g pro Ltr. Lake bei 20 %iger EinspritzungArtikel-Status
No prices for category and customer group Details
Abpackung:
25 kg
Productnr.:
18066
Flüssiges Spritzmittel für Schweinebauch, Kochschinken, Kasseler und Kasseler gegartAussehen/
CharaktergelblichAnwendung/
g je kg50 g je Ltr. NPS-Lake (Lakestärke 20 °) bei 9 %iger EinspritzungArtikel-Status
No prices for category and customer group Details
Abpackung:
14 kg
Productnr.:
180173
Pökelhilfsmittel. Für Lebensmittel, begrenzte Verwendung.Aussehen/
CharaktergoldbraunAnwendung/
g je kg50 g je Liter Lake bei 20% iger Einspritzung
Vor Gebrauch schütteln !Artikel-Status
No prices for category and customer group Details
Abpackung:
14 kg
,
30 kg
,
7 kg
Productnr.:
180170
Flüssiges Spritzmittel für alle KochpökelwarenAussehen/
Charakter-Anwendung/
g je kg-Artikel-Status
No prices for category and customer group Details